Evangelizace

18. 4. 2017 23:30
Rubrika: zážitky

Ráda bych s vámi sdílela článek, který jsem napsala pro blog http://toleranceplno.blogspot.cz, je to blog cvrlikyho (takové srdce českého twitteru) a uživatelé tam sdílejí svéstarosti, radosti a názory :). Po oslovení autorem blogu jsem sebrala odvahu a napsala kraťoučký článek o evangelizaci a Antiošce. Jelikož je to pro širší čtenářské publikum, tak je to krátké a úderné, aby někteří nebyli odrazeni délkou.

 

Evangelizace

 
Poslední tři roky o letních prázdninách jsem strávila 14 dní na akci zvané Antiochia. Je to katolická akce (můžete se začít děsit), kdy s partou mladých lidí, které většinou neznám, jsme na nějaké zapadlé faře a snažíme se „evangelizovat / rozšiřovat víru“ v dané oblasti.

Prakticky ta evangelizace znamená, že se pokoušíme spřátelit s místními lidmi a ukázat jim, že křesťani nejsou mimoni, ale obyčejní lidé s podobnými problémy, starostmi a slabostmi. Jen v něčem s jiným pohledem na svět.

S dětmi hrajeme hry, sportujeme nebo chodíme do lesa. S „puberťáky" řešíme jejich trápení. S dospělými pořádáme čajové dýchánky, táboráky a pokud nás někdo nechá, tak mu pomůžeme na zahrádce. A starší lidi, ti jsou vděční za každý úsměv, za každé pochválení buchty, co upekli, nebo za to, že si mohou s vámi při kytaře zazpívat své oblíbené lidovky.

A nakonec zjistíte, že to není ani tak o tom, že jim nakážete kleknout na kolena a do roka máte dalších 10 pokřtěných, ale spíš o tom, že poznáte hromadu úžasných lidí, které byste jinak nikdy nepoznali. Naučíte se vycházet s druhými. A díky tomu i sami se sebou.

Kdybyste mi tento optimistický článek dali přečíst desátý den Antiochie brzy ráno, kdy za chvíli přijde banda živých děcek, tak vám ho omlátím o hlavu. Ale teď po půl roce si vzpomenu už jen na to, jak není špatné občas vylézt ze své bubliny (jak se to dnes moderně nazývá) a porozhlédnout se kolem sebe. 
 
zdroj: http://toleranceplno.blogspot.cz/2017/04/evangelizace.html
Zobrazeno 719×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková