hudba? křestanská?

18. 6. 2010 15:15

Co si představuju pod pojmem křesťanská hudba? Každý člověk něco jiného já asi nějakou worshipovou kapelu. Já docela s hudbou hodně pracuju takže trochu málo o ni něco vím, sice jen trochu, ale to nevadí snad. Jak mám ráda vážnou hudbu, liturgickou, kytarovyky, worship, folk tak mám ráda i metal, rock, ska. Asi od všeho něco.

Já bych řekla, že křstanská hudba je něco o Pánu Ježíši, nemusí to být přímo o něm, může být i o přírodě, prostě asi skoro o všem. Křesťanská hudba vyjadřuje nějakou krásu o nějaké zkušenosti s Bohem. Je zajímavý jak se někdy tak zarytě hádáme která k. hudba je ta "správná" která se hodí. Příklad se mší ve Staríé Boleslavi. Podle mě je to hlavně o tom jak to cítí ten člověk, s jakým cílem to zpívá buď aby tím chválil Pána, nebo aby se to líbilo lidem nebo např. papežovi? Já bych řekla aby upřímně chválil Pána.

Samozřemě, že když je to mše s papežem, že to musí být něco kvalitního a asi neměla by o být rocková mše :-D. Ale že zas tak nezáleží jestli to bude nějaká hudba s orchestrem s varhany, nebo se skvělou scholouu SBM a Credenc. Víte mě ta diskuse a hlavně ten dopis tak rozčílil. Byla jsem na tě mši a vůbec by mě nenapadlo, že by si na tu hudbu mohl někdoo ztěžovat, ale tak je to asi každého názor i když jsem ráda že biskupové uznali ten dopis jako že by se s liturgii něco dělat mělo, ale že ta hudba byla v pořádku (nebo tak jsem to já pochopila). No ale vraťme se k tématu :-D.

NO zstím už nevím co mám psát, zatím mě nic nenapadá dyžtak budu pokračovat :-), rači si to ani po sobě nečtu, bych to totiž vymazala :-D, tak to je asi všechnp

Zobrazeno 1010×

Komentáře

Vianney

Aniž bych chtěl rozviřovat vášnivou debatu, či nějak mentorovat a rozčeřovat poklidné vody signálního prostředí, domnívám se, že je třeba rozlišit dvě věci <br />
- hudbu křestˇanskou <br />
- hudbu liturgickou <br />
<br />
Není to totéž.

svíce

Každá krásná hudba oslavuje Boha,ani nemusí být křesťanská.I nevěřící krásnou hudbou oslavuje Boha,svého stvořitele,aniž o tom ví.

Lenochod

díky, máte pravdu

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková